Hava Durumu

Bölge devletleri ortak hareket etmeli

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2024 20:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 20:42

Yazarımız Turan Kışlakçı’nın “Emir Şekip Arslan ve Siyonist Liderler” başlıklı yazısı önüme düşünce derin düşüncelere daldım. Bu coğrafyada Son 20 yılda olanlar gözümün önünden geldi geçti. Arap Baharı, Orak ve Saddam Hüseyin, Suriye iş savaşı, Libya ve Kaddafi, İsrail'in Filistin'e ve halkına yaptıkları, Ukrayna-Rusya Savaşı...

İstediğiniz kadar “Ben güçlüyüm, daha güçlüyüm” naraları atın ama bazıları planlarını tıkır tıkır işletiyor. Siz istediğiniz kadar 'barış, demokrasi, toprak bütünlüğüne saygı' mesajları verin, planları işletenler daha hoyrat, daha kanunsuz, daha katliamcı, daha tecavüzcü olmaya devam ediyorlar.

Bakın İsrail Terör Devleti’nin yaptıklarına. Hiç kimseyi dinlemeden istediği şekilde ve dünyanın gözünün içine bakarak yalanlar içinde katliamlarına devam ediyor. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve diğerleri ile Irak’ta, İran’da, Suriye’de girdiği her yerde yalanlarına yeni zincirler ekleyerek yakıp yıkıyor. Bunlar soykırımcı İsrail’e de desteğini artırarak devam ettiriyor.

Artık politika değiştirme zamanı gelmedi mi?

Bu kadar zulüm karşısında halkların yaptığı gibi devletlerin de akılları birleştirip proaktif politikalar izleme zamanı geldi de geçiyor. Plana maruz kalan değil plan yapan konuma geçmek için gerekirse devletler arası yeni ortaklıklar kurmaktan çekinmemek tam anlamıyla organize olmak zamanıdır.

Afrika halklarının Batı’ya karşı uyanışı gibi ya da Doğu’nun başkaldırışı gibi bu coğrafyada da temel değer ve inanışlarda beraber olanların uyanması ve bölgesel güç olarak harekete geçmesi elzemdir.

İki tane tweet atarak sonuç alınamaz. -cek,-cak edebiyatı ile bir yere varılmaz. Artık harekete geçme zamanıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.