Hava Durumu

Trump'a suikast kimin işine yarar?

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2024 14:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 15:00

Başlığı okuyup hemen "Trump'ın işine yarar" demeyin. Çünkü sadece onun işine değil aynı zamanda Biden'ın adaylıktan çekilmesini isteyen ve bunun için baskı yapanların da işine yarar. Daha Cumartesi günü en fazla öne çıkan haberlerden biri Biden için 90 milyon dolar bağış yapanların bu bağışı dondurduğuna, yaklaşık 500 milyon dolarlık Biden seçim kampanyasının zincirleme sıkıntıya girebileceğine ilişkindi. Trump'a suikast girişimi olmasa da Biden'a karşı Trump kazanırdı. Ayrıca, Trumpa sıkılan kurşunlardan biri kulağının üst kısmını delip geçtiyse bu öyle kurmaca bir suikast girişimi olamaz. Bu nedenle komplocuların söylediktelir ve söyleyecekleri çöp.

Şimdi ne olacak?

Büyük ihtimalle Kasım ayındaki seçimi Trump kazanacak. Bu arada Biden'ın başkan adaylığından istifa ihtimali çok yükseldi ve bu da gerçekleşebilir. Yerine kimin aday yapılacağı tabii ki çok önemli ama Demokratların bu şekilde 'dere geçerken at değiştirmek zorunda kalması' da seçimi kaybetme ihtimallerini yükseltir.

Türkiye için Trump daha iyi

Biden'ın 4 yıllık başkanlığını gördük. Hükümsüz ve ABD'nin 'asker faşist kadroları' tarafından kukla gibi yönetildi. Türkiye lehine bir adım bile atmadı, tam tersine sürekli aleyhimize çalıştı. Zaten Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de Biden'ın bizim iç siyasetimizde Erdoğan'ın yerine Kılıçdaroğlu'nu iktidara getirmeye çalıştığını biliyoruz. Bunu beyan bile etmişti.

Trump ise dengesiz ve tabii ki ABD'nin malum derin güçlerince kullanılacak ama en azından Trump onları bile şoka sokan doğru şeyler yapabiliyor. İletişim kurulup detaylı bilgi aktarılırsa ABD müesses nizamının kendisine empoze ettiği politikaların tersine kararlar alabiliyor. Trump'ın Türkiye'nin değerini Biden'dan daha fazla anladığını söyleyebiliriz. Diyalog açısından ise Trupm ile Erdoğan arasında daha işe yarar ya da işe yaratılabilecek bir doğrudan iletişim var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.