Hava Durumu

Hani yeni vergi yoktu!

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2024 20:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 20:56

Savunma Sanayisini desteklemek için yeni vergiler ihdası çok ilginç tartışmalara neden oluyor. Kimi vatanseverler 'ne var bunda, milli meseleye kaynak sağlanacak, itiraz edenler vatan haini' dese de mesele o kadar basit ve açık değil. Çünkü DEM Partililer dışında kimsenin savunma sanayi için gerekli bütçeye karşı çıktığı yok.

Bu konunun aniden ortaya çıkmasının, sonra da 'daha ayrıntılı bakalım' diyerek ertelenmesinin etkileri üzerine şunlar söynebilir:

1- Yeni vergi yok sözü veren ekonomi yönetiminin karizması çizildi, güven sarsıldı.

2- Türkiye savunma sanayinde önlenemez şekilde başarı grafiğini yükseltiyor söylemi zayıflatıldı.

3- Muhalefete 'EYT, emekliye zam, asgari ücrete zam' gibi konularda daha önce istemeden sağlanan 'söylem avantajı' bu konuda da sağlanmış oldu.

4- İsrail tehlikesini sıklıkla tekrarlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu söyleminin gerçek bir nedene değil sanki yeni vergi ihdasına yönelik bir ön söz olduğuna dair haksız algı oluşmasına neden olundu.

Sonuç olarak;

Artık muhalefete koz vermekten ve sürekli olarak elini vatandaşın cebine sokan iktidar olma algısından uzak durmak gerekiyor. Bu cin fikirler kimlerden çıkıyorsa birileri onlara engel olmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.