Hava Durumu

Hangi bakanlar gider, kimler bakan olabilir?

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2024 19:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 20:20

Ticaret Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Milli Savunma Bakanı ile İçişleri Bakanı değişebilir. Ankara kulislerinde hangi bakanların yerine yenilerinin atanabileceğine dair konuşmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kriz yönetimi geleneğine göre' bakanlıklarının ilk günlerinden itibaren bazı bakanlar bazı konularda ya krize neden olduğu ya da önlerine gelen krizi iyi yönetemediği için koltuklarından kalkacak.

Bu isimlerden biri Ticaret Bakanı Ömer Bolat ki aslında Bolat, Erdoğan'ın siyaset yolculuğunda en yakın hissettiği isimlerden biri. Ancak, İsrail'e ticaret ambargasu uygulamasında geç kalması, çabuk inisiyatif alamaması nedeniyle yerel seçimlerdeki başarısızlığın önemli sorumlularından biri olarak görülüyor. Çünkü Yeniden Refah Partisi özellikle bu konuyu çok kullanarak oylarını artırdı ve bu artan oyların önemli bir kısmı Ak Parti'den giden oylardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, kendisinden önceki bakanın 'sekreteri gibi' çalışıyor. Halbuki Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden sanayicilerin tümüyle çok iyi iletişim kurmasını ve sanayinin sorunlarına etkili çözümler geliştirmesini bekliyordu. Bakan Kacır'ın da koltuğu sallanıyor.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler aslında başarı grafiği sürekli yükselen bir isimdi ancak, Kara Harp Okulu mezuniyetindeki 'yemin eylemi' de onun sorumluluk alanına giriyor. Bu nedenle Savunma Bakanlığı koltuğunda da büyük ihtimalle yeni bir isim göreceğiz.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, muhalefetin de olumlu baktığı bir isim olarak oturduğu koltukta başarılı görünse de son 3 aydır yaşanan ve kamuoyunda infiale neden olan asayiş bozucu olaylarla mücadelede etkili liderlik gösterememiş görünüyor. Çeteleşmelerin artışı, adi suçların yükselişi, sabıkalı ve aranan isimlerin alenen cinayet işleyip farklı şiddet eylemleri yapabilmesi Ak Parti'nin itibarını ciddi şekilde sarsıyor.

Kim nereye gelebilir?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı olabilir.

Eski İTO Başkanı ve BMC CEO'su Murat Yalçıntaş, Ticaret Bakanı ya da Sanayi ve Teknoloji Bakanı olabilir

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanı ya da Dışişleri Bakanı olabilir.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Ticaret Bakanı olabilir.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeniden bakan olma ihtimallerinin çok zayıf olduğu ileri sürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.