Hava Durumu

Nerede o güzel şarkılar?

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2024 23:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 23:46

Şarkılar nerede? Nerede saklıyorsunuz o güzel şarkıları? Birbirinin türevi şarkılarla duygu olarak hep aynı nakaratı tekrarladığınızın farkında mısınız? Kaliteli aranjelerin kurtardığı ezberlenemeyen, akılda kalmayan şarkılar yine zirvede. Hep aynı duyguda, risk alınmadan, birbirini kopyalayan şarkılar üretip müşteri memnuniyeti için çabalamanızda hiçbir yanlış yok ama hiçbir farkındalık da yok.

Canım Hande Yener CANIM! Ne riskler aldı, ne tarzlar denedi, kimleri karşısına aldı, bugün hala bir ekol olarak dim dik ayakta ve hatta son zamanlarda kendi şarkılarını yazmaya başladığına şahit oldum. Bu meslekte özgünlüğü ve içinde ruh olan şarkılar önemlidir. Bir harita gibi düşünün kariyerinizi, bir kaşif gibi dünya turu mu atardınız yoksa bir korkak gibi güvenli alanınızda mı kalırdınız? İkisi de yanlış değil ben biraz sert eleştirsem de.

Buradaki yanılgının temeli de şu:

İsim sanatçılar, nasıl olsa öyle veya böyle listeye gireceğim yine en tepelerden diyerek çok rahatlar, editörler de bu durumda hazır asker gibiler zaten gönder gelsin diyorlar. Dinleyiciler ne yapsın? Dinleyecekler eli mahkum ve beğenecekler çünkü uzun zamandır müzik zevki ve algısıyla oynayan editörler amaçlarına ulaşmış gibi gözükse de onlar da sıkıldı. Körler sağırlar birbirini ağırlıyor, biz de alkışlıyoruz.

Bu arada kimse 'Tarkan' diye çığlık atmıyor. Eskiden Tarkan albüm yapacaktı da yer yerinden oynamayacaktı? İşte algılarımızla böyle oynadılar, bizim için bir gelenek olan Tarkan'ı bile başkalarının gölgesinde bıraktılar. Çok ayıp! Asla kabul etmiyorum, Tarkan'ın albümüne kötü diyenleri. Akılda kalıcı, alıştığımız tekerleme şarkıları yapmamış diye hiçbir şarkı kötü olmaz. Aksine baya sağlam aranjeler ve mixler var. Tarkan da Hande Yener de cesur sanatçılar. İkisini de kafa tuttukları düzen için tebrik ediyorum.

Arkadaşlar özetle, özellikle 15 ve 25 yaş arasındaki gençler size dayatılan müzikler, popülerliğe hizmet eden magazinsel dallarla beslenerek karşınıza çıkıyor ve onlar seviyor ben de sevmeliyim dedirtiyor. Bugün gelişine şarkı yapanlar geçmişteki güzel işlerine bir dönüp bakabilir mi lütfen?

Piyasaya biraz cesaret diliyorum.

Önce kaliteli iş sonra liste. Müzik hani sanat ya işin içine ticaret ve tüccarlık karışınca fazlaca tuhaf kaçıyor, farkında değil misiniz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.