Hava Durumu

YPG-PKK Kilis'e saldırdı! İsrail şüphesi...

Suriye tarafından atılan iki 'Havan mermisi' Kilis'e düştü, uzmanlar uzun süredir buna cesaret edemeyen PKK-YPG'nin, İsrali talimatıyla bu saldırıyı yapmış olabilceğini söylüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ağır karşılık veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 20:44
Kaynak: Netgercek Özel
YPG-PKK Kilis'e saldırdı! İsrail şüphesi...

PKK-YPG teröristlerine maaş ve silah veren ABD ile İsrail, Türkiye'yi sınırlarında rahatsız etmek istiyor olabilir. Bu yorum, akşam saatlerinde Kilis'e düşen iki havan mermisinden sonra güvenlik ve savunma uzmanlarınca yapılıyor. Suriye tarafından atılan havan mermileri Kilis'te mayınlı alanlara düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri de buna karşılık şiddetli bir şekilde top ve tank atışlarıyla karşılık verdi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, CNNTürk'te yaptığı yorumda saldırı ile ilgili şöyle konuştu;

"Ne oldu da aylardır hiçbir olay yaşamadığımız sınırda bunları yaşar olduk? Yine işin ucunun, orada yaşanan gelişmelerin Suriye'ye sıçratılmak istendiği yönünde yaptığımız tespitlere dayanıyor. Biz ne demiştik, ne öngörmüştük? Suriye yakında hareketlenecek, orada Amerika'nın içerideki o çapulcu sürüsüyle birlikte artı yeni gelişen durumu da fırsata çevirmek adına terörle mücadeleyi boşa düşürecek veya Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden sıkıştıracak bir takım ayak oyunlarına, bir takım kirli işlere gireceği yönünde tespitlerimiz vardı veya öngörülerimiz vardı. Şimdi aslında bu yaşananları bana göre bu çerçevede okumakta fayda var. Yani burada yaşananlar tesadüfen, spontane gelişmiş veya sürekli olup da bugün de tekrarını yaşadığımız bir olay değil. Uzun süreden beri biz böylesi olaylar görmedik. Çünkü o bölgede çok ciddi güvenlik tedbirlerimiz var. Bir de sınırlarımızın yanı başında sözde müttefik diyebildiğimiz Amerika'nın hatta zaman zaman o bölgede devriye hizmetleri gören Rusya'nın da hakimiyeti altında olan bölgeler var. Şimdi bu havan atışları bahsedilen coğrafyadansa o zaman zaten hiç şaşırmaya gerek yok veya hiç altında başka şey aramaya gerek yok. Türkiye'ye gözdağı vermek, Türkiye'nin bölgede atacağı hamlelere engel olmak."

Kaynak: Netgercek Özel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.