Hava Durumu

Şef Somer'i duygulandıran ödül!

Dünyanın dört bir yanındaki Türk Diasporası, İstanbul'da Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı kurultayda farklı alanlarda başarılı isimlere ödül verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
netgercek.com
Şef Somer'i duygulandıran ödül!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında 2007 yılı sonunda kurulan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) dünya geneline yayılmış Türk iş insanlarını bir kez daha kurultayda topladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve Türk diasporasının önemli isimlerini bir araya getiren Kurultayda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye olarak hesabımızı önümüzdeki müstakbel çağın lider ülkeleri arasında yer almak üzerine kuruyoruz. Türk ekonomisinde yaşanan sıkıntıları adım adım geride bıraktığımız dönemden geçiyoruz" dedi.

Kurultay kapsamında bulundukları ülkelerde Türkiye’yi ve Türkleri en iyi şekilde temsil eden meslek sahiplerine, girişimcilere ve sanatçılara da ödüller verildi. Bu kapsamda İş Dünyası Ödülü Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Serpil Timuray'a, Girişimci Ödülü Crytek Kurucusu ve CEO'su Avni Yerli'ye, Gönül Bağı Ödülü Aliya İzetbegoviç Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Sabina İzzetbegoviç Berberoviç'e, Diaspora Tarihi Ödülü Akademisyen Işıl Acehan'a verildi. Akademi Ödülü'nün sahibi Cakarta Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan'a takdim edilirken, Gastronomi Ödülü'nü Somer Sivrioğlu, Sanat Ödülü'nü İsmail Acar, DTİK Özel Ödülü'nü ise eski DTİK Başkanı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aldı. Törene katılamayan Hisarcıklıoğlu'nun ödülü, TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz'a takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.