Hava Durumu

Rehberimiz peygamberimizdir

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin bir seneidevriyesine daha ulaşmanın bahtiyarlığını yaşadığımızı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Mehmet Akif Ersoy'un Veladet-i Nebi'yi anlattığı şiirinden mısraları aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 22:26
Kaynak: Netgercek Özel
Rehberimiz peygamberimizdir

Erdoğan, "14 asır önce, ayın 14'ü gibi parlayan Peygamber Efendimizi bugün bir kez daha büyük bir ihtiramla, hürmetle yad ediyoruz. İnşallah bu gece, salimen vasıl olacağımız taptaze bir şuur ve heyecanla ihya edeceğimiz Leyle-i Mevlid'in Müslümanların yanı sıra tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bu güzel gecenin başta Gazze'deki mazlumlar olmak üzere yeryüzünün farklı köşelerinde ölümle, açlıkla, zulümle ve zalimle boğuşan tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası'nı her sene farklı bir başlık altında idrak ettiğini aktaran Erdoğan, bu yılki programların temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında icra edilecek programlarla hep birlikte bu müstesna günlerin feyzinden istifade etmeye çalışacağız. Burada öncelikle şu hususun altını çizmek istiyorum: Hz. Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam, veladetinden vefatına kadar her anıyla yaşantısıyla, sözleriyle, mücadelesiyle bizler için en güzel örnektir. Rehberimiz peygarimizdir" dedi. Erdoğan, peygamberimizin vahiye aracılık etmekle kalmayıp Kur'an'ı yaşamış ve hayatının her anına tatbik ederek ete kemiğe büründürdüğünü vurguladı ve "Rabbimiz Ahzab Suresi 21. ayetinde şöyle buyurmaktadır; 'Ey inananlar, ant olsun ki sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Resulullah en güzel örnektir" dedi.

"Kur'an-ı Kerim nasıl insanlık için bir kurtuluş reçetesiyse Muhammed Mustafa'nın hayatı da insanlığın yolunu aydınlatan meşaledir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dünya hayatında kendimize örnek aldığımız, izinden gittiğimiz, yoluna hayatımıza adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir. Bizim rehberimiz de önderimiz de uğruna can vereceğimiz maşukumuz da sadece ve sadece O'dur. Rabbim bizlere Resulullah'ın izinde yürümeyi, onun hayatıyla, şahsiyetimizi inşa etmeyi, onun örnek ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin diyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet camiasından bu anlamlı gecelerin ihyasında oynadığı öncü rolü aynı kararlılıkla devam ettirmesini beklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şahsiyet inşası tek tek fertler kadar, fertlerden müteşekkil toplumlar için de önemlidir. Şahsiyetini medeniyet değerleriyle, güzel ahlakla yoğuran bireyler, önce ailelerine sonra mensubu oldukları millete, en sonunda ise tüm insanlığa faydalı kişiler olur. Peygamber efendimizin hayatına baktığımızda şahsiyet inşasının üç sütun üzerine bina edildiğini görürüz. Bunlar iman, ahlak ve hikmettir. O, söylediğine ve yaptığına herkesin itimat ettiği Muhammedü'l-Emin'dir. Hiç kimsenin arkasına bakmadan, kalbinde en küçük bir şüphe duymadan canını, malını, namusunu teslim ettiği en güvenilir kişiydi. O insanların en hayırlısı, en takvalısı, en şefkatlisi ve merhametlisiydi. Bununla birlikte efendimiz, cihat meydanlarının muzaffer komutanıydı. Efendimiz, imanla yoğrulmuş bir kalbin, takva ile süslenmiş bir şahsiyetin nasıl bir hayat sürdüreceğini bizzat yaşamış ve bizlere miras bırakmıştır."

Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı Mevlid Kandili mesajajında da "Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Veladet-i Nebi’nin yıl dönümünde rehberimiz, önderimiz, uğruna can vereceğimiz maşukumuz Hazreti Peygamber Efendimizi büyük bir ihtiramla, hürmetle yad ediyorum. Leyle-i Mevlid’in Müslümanların yanı sıra tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Netgercek Özel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.