Hava Durumu

Kahramanmaraş'a şehit ateşi düştü

IRAK'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un (25) Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesine acı haber verildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
netgercek.com
Kahramanmaraş'a şehit ateşi düştü

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Hasancıklı Mahallesi’nde oturan babası Kalender ile annesi Ayşe Horoz’a acı haber, yetkililer tarafından verildi. Aile, bekar olan oğullarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Haberi duyan şehidin akrabaları ve komşuları da eve akın etti. Şehit evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 5 kardeşi bulunan şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

'ŞEHİT OLURSAM AFRİKA ÜLKESİNE SU KUYUSU AÇTIRIN

'Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un arkadaşları tarafından cep telefonuyla çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, Horoz’un "Volkan beni rüyasında görmüş, şehit oluyormuşum. Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cennette hepimiz iftara davetliyiz" sözleri yürek burktu.

AİLE, ŞEHİDİ ASKER SELAMIYLA KARŞILADI

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un cenazesi, askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş’a getirildi. Şehidin cenazesini Kahramanmaraş Havaalanı'nda ailesi, Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile askeri ve mülki erkan karşıladı.Şehit Mehmet Ali Horoz’un cenazesi uçaktan indirildiği sırada ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aile, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında önlerinden geçerken 'Vatan sağ olsun' diyerek asker selamı verdi.Şehidin naaşı daha sonra uzun bir araç konvoyuyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.