Hava Durumu

İsrail, İran'a seçimden önce saldıracak!

İran'ın geçtiğimiz haftalarda yüzlerce balistik ve hipersonik füzeler ile düzenlediği saldırıya cevap vereceğini duyuran İsrail'e ilişkin söz konusu iddia ise ABD basınında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 22:36
Kaynak: Netgercek Özel
İsrail, İran'a seçimden önce saldıracak!

CNN'e konuşan ve adı açıklanmayan bazı ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, 5 Kasım'daki başkanlık seçimine kadar İsrail'in harekete geçebileceği öne sürüldü. ABD'li yetkililer, İran'a nasıl bir karşılık verileceği konusunda İsrail'de halen aktif bir tartışmanın sürdüğünü ancak 5 Kasım'daki seçime kadar bu saldırının gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Aynı yetkililer, olası İsrail saldırısının zamanlamasının başkanlık seçimiyle doğrudan bağlantılı olmadığını ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "ABD'deki siyasi süreçlere karşı oldukça hassas" olduğunu belirtti. İsrail'in İran'a muhtemel bir saldırısının ABD siyasetini yakından ilgilendireceği vurgulanırken, özellikle seçimlere yakın bir zamanda Orta Doğu'da büyüyecek bir çatışma görüntüsünün Washington'da güçlü bir yansımasının olabileceği kaydedildi.

ABD basını tarafından ortaya atılan iddia ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarını akıllara getirdi. Biden, ekim ayının başlarında yaptığı bir açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki seçimleri etkilemeye çalıştığını ima etmişti.

Daha önce ABD'deki hiçbir hükümetin kendisinden daha fazla İsrail'e yardımda bulunmadığını ve Netanyahu'nun bunu hatırlaması gerektiğini ifade eden Biden, "Seçimleri etkilemeye çalışıyor mu bilmiyorum, fakat bunu beklemiyorum." demişti.

Kaynak: Netgercek Özel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.