Bizim çocukları çok kızdırdılar!

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) son 8 takım arasına kalan Türkiye, Hollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki maç, 22.00'de başlayacak. Millilerimiz 'bozkurt işaretine' ceza verilmesinden dolayı çok kızgın ve Hollanda karşısında her zamankinden daha motive.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 13:02

Ay-yıldızlı futbol milli takımımız, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3'üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Bu turu geçen ekip, İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz'da Dortmund'da yarı final mücadelesine çıkacak.

Millilerimiz, Almanya'nın baskısıyla Merih'e 'bozkurt işareti yaptığı' için iki maç ceza verilmesi nedeniyle çok kızgın. Bu nedenle de Hollanda karşısına her zamankinden daha motive çıkacak. Bir bakıma UEFA'ya ve nazi kafalı Alman İçişleri Bakanına güçlü bir yanıt verilecek.  

Hollanda ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Zwayer olacak. Karşılaşmada Fransız Jerome Brisard ise VAR görevini üstlenecek.