İsrail BM üssüne saldırdı 15 yaralı

İsrail ordusuna ait iki tank Lübnan’daki Birlemiş Milletler (BM) Barış Gücü üssüne girdi. 15 Barış GÜcü askeri yaralandı. BM, İsrail'den izahat istedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 21:17

Soykırımcı İsrail Ordusu, Lübnan'a saldırılarını sürdürürken BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait üsleri ve mevzileri de hedef aldı. Ramyah'taki BM üssüne İsrail ordusuna ait 2 tank güç kullanarak girdi ve üssün ana kapısını yıktı. 15 BM askeri hafif şekilde yaralandı. 

BM üssüne izinsiz girilmesi uluslararası hukukun ve 1701 sayılı kararın açık bir ihlali olduğunu vurgulayan UNIFIL, “UNIFIL'in yetki alanı, operasyon bölgesinde hareket özgürlüğünü öngörmektedir ve bu konudaki her türlü kısıtlama 1701 sayılı kararın ihlalidir. İsrail ordusundan bu şok edici ihlaller konusunda bir açıklama talep ettik” dedi.

Bu saldırının ardından İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Binyamin Netanyahu'ya seslenerek, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine saldırmasının "kabul edilemez" olduğunu söyledi. İki Başbakanın bir telefon görüşmesi yaptığı belirtiliyor.